19.10.2017 Nutriční a zdravotní kvalita tradičních a netradičních plodin

Víte, že rostliny uchovávané pro záchranu historických odrůd a údržbu genetické rozmanitosti dokážou i dnes nabídnout velmi zajímavé nutriční a zdravotní kvality? Nenechte si ujít seminář "Za tajemstvím genetických zdrojů - nutriční a zdravotní kvalita tradičních a netradičních plodin", který se koná ve čtvrtek 19. října od 10:00 do 17:00 hodin v Malém sále Národního zemědělského muzea, Kostelní 44, Praha 7. 

V nabitém programu se dozvíte zajímavosti nejen o bramborách, obilninách, starých a krajových odrůdách ovocných stromů a zeleniny, ale i o bylinkách, koření či netradičních druzích luskovin. Základní informace získáte také o "Národním programu konzervace a využívání genetických zdrojů rostlin a agrobiodiverzity", ve kterém se dnes nachází více než 52 tisíc rostlinných položek, i o pracovištích, která o tyto rostlinné kolekce dlouhodobě pečují. Seminář je určen nejen zemědělcům, šlechtitelům a drobným pěstitelům, ale i výrobcům potravin a všem, kteří se zajímají o staré, krajové a netradičních plodiny a odrůdy.

Vstup je zdarma, součástí programu je možnost prohlídky Národního zemědělského muzea včetně výhledu z nově zpřístupněné střešní terasy.

Seminář je pořádán za podpory Ministerstva zemědělství při České technologické platformě pro zemědělství ve spolupráci s Výzkumným ústavem rostlinné výroby, v. v. i., a Národním zemědělským muzeem, s. p. o.

Více na https://www.nzm.cz/navstivte-nas/kalendar-akci/seminar-za-tajemstvim-genetickych-zdroju

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info