Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 12. 10. 2017

13. 10. 2017 | Agris

Australské sucho končí, cena hovězího roste

Cena australského hovězího masa vzrostla poprvé za posledních pět měsíců díky tomu, že deště ukončily dlouhé období sucha v oblastech, kde se v zemi pěstuje nejvíce dobytka.

Velké banánové dělení: supermarket si ukousne 41 procenty ceny, farmář 13

Citróny zdražily za pět let o 17 korun, ale banány inflaci skvěle odolávají. Zdražily o necelou korunu. Na cenu mají přitom největší vliv supermarkety - z ceny banánu si ukousnou 41 procent. Náklady se přitom v pěstitelských zemích jako je Ekvádor, Kolumbie a Kostarika řádově zvýšily o stovky procent.

Ministerstvo otestovalo privátní značky řetězců, pizza pro Čechy obsahuje místo sýru analog, pomerančová limonáda jablečnou šťávu

Špagety pod privátní značkou stejného řetězce vyrobené pro rakouský trh z kvalitní tvrdé pšenice a pro český trh z obyčejné, německý kečup s vyšším obsahem rajčat než maďarský nebo dvě pomerančové limonády, z nichž jedna místo cukru obsahuje umělá sladidla a pomerančovou šťávu v ní nahrazuje jablečná.

Už nejen vejce. Toxický fipronil našli Němci i v dalších potravinách

V Německu se vedle vajec toxický insekticid fipronil našel i v dalších potravinách, včetně pečiva, vaječných salátů nebo vaječných likérů. S odvoláním na německé úřady to v úterý napsal list Süddeutsche Zeitung.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 13. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 21:03