Agris.cz - agrární portál

Italský výrobce cukrovinek Ferrero kupuje rivala z USA

20. 10. 2017 | ČTK

Italský výrobce cukrovinek Ferrero pokračuje v rozšiřování svých aktivit ve Spojených státech. Firma se dohodla, že převezme amerického konkurenta Ferrara Candy. Finanční podmínky transakce ale nezveřejnila. Ferrara Candy je podle agentury APA třetím největším producentem cukrovinek v USA.

Společnost Ferrero nyní podle listu The Wall Street Journal soupeří se švýcarskou firmou Nestlé o pozici třetí největší čokoládovny na světě za konkurenty Mars a Mondelez International.

Ferrero kupuje rivala Ferrara Candy od investiční společnosti Catterton, která americký podnik získala v roce 2012. Předpokládá se, že transakce bude dokončena ještě v letošním roce.

Společnost Ferrero, která vyrábí například pomazánky Nutella nebo čokoládové pralinky Ferrero Rocher, se už letos dohodla na převzetí americké potravinářské společnosti Fannie May. Zaplatí za ni 115 milionů dolarů (2,5 miliardy Kč).

Společnost Ferrero vstoupila na americký trh v roce 1969 se svými bonbony Tic Tac, připomíná agentura DPA.

pmh spr


Zdroj: ČTK, 20. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 12:51