Agris.cz - agrární portál

Tržby skupiny Danone díky Číně vzrostly víc, než se čekalo

20. 10. 2017 | ČTK

Francouzská potravinářská skupina Danone ve třetím čtvrtletí zvýšila srovnatelné tržby o 4,7 procenta na 6,45 miliardy eur (166 miliard Kč). Je to mnohem výraznější růst, než jaký se očekával a přispěla k němu zejména silná poptávka po dětské výživě v Číně. Z funkce předsedy správní rady podle listu Le Monde odejde Franck Riboud, jeho povinnosti převezme generální ředitel Emmanuel Faber, který bude vykonávat obě funkce.

Růst tržeb za třetí čtvrtletí překonal odhady analytiků, kteří jej podle agentury Reuters odhadovali na 2,8 procenta. Ve druhém čtvrtletí se tržby zvýšily o 0,2 procenta.

Na solidním výsledku se podílela divize specializované výživy, pod kterou spadají i výrobky kojenecké a zdravé výživy. Růst tam dosáhl 17,3 procenta. O více než 50 procent se zvýšila poptávka po dětské výživě Danone v Číně, kde trh roste o deset procent ročně. Z části je to proto, že se po ukončení politiky jednoho dítěte prudce zvýšila porodnost. Naopak dvouciferný pokles tržeb zaznamenala společnost v Brazílii.

Danone je největším světovým výrobcem jogurtů. Firma vykazovala pomalejší růst než konkurenti, mezi které patří Nestlé a Unilever, hlavně kvůli potížím při prodeji mléčných výrobků v Evropě. Mimo jiné se potýkala s konkurencí soukromých značek.

vjn spr


Zdroj: ČTK, 20. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 19:53