Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní 20. 10. - 22.10.2017

23. 10. 2017 | Agris

V Českém Švýcarsku vzniká cidre z původních odrůd jablek

Ze starých sudetských odrůd jablek vzniká v Českém Švýcarsku originální cidre. Stoprocentně přírodní produkt začali řemeslně vyrábět jako koníček dva původní pivaři. Jejich cílem je naučit pít Čechy dobrý cidre. Produkt nazvaný BB cidre získal nyní označení regionální výrobek Českého Švýcarska.

Sušené výživy pro batolata obsahovaly nadbytek karcinogenů

Batolecí výživy dvou značek neprošly laboratorním testem, který zkoumal přítomnost maximálního přípustného množství karcinogenních látek. Odhalily to laboratorní zkoušky, které nechal vypracovat časopis dTest. Odborníci matkám doporučují, aby občas batolatům dávaly kravské mléko namísto sušené výživy.

Výrobce perlivých vín Sektana Znojmo je na prodej

Jeden z menších tuzemských výrobců perlivých vín Sektana Znojmo, Znojmo Sekt s.r.o. je na prodej. Firmu, která ročně naplní kolem 150.000 lahví, chtějí její majitelé, kterým je přes 70 let, předat nástupci. ČTK to dnes řekla jednatelka společnosti Alžběta Šánová.

Za vánoční nákupy potravin si připlatíte, tuzemák však zlevní

Jedním z ústředních témat posledních týdnů byla v české společnosti rostoucí cena másla. Produkt z mléka v některých obchodech stojí kolem šedesáti korun, kvůli vysoké poptávce však může jeho cena růst až do Vánoc. Zákazníci si ale pravděpodobně připlatí také za vejce.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 23. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 21:01