Agris.cz - agrární portál

Zemědělský svaz vyzývá úspěšné strany a poslance ke konstruktivnímu jednání

24. 10. 2017 | Zemědělský svaz ČR

Z víkendových voleb vzešlo devět politických subjektů, které budou nově tvořit Poslaneckou sněmovnu a budou určovat směr nejen České republiky, ale také českého zemědělství a venkova. Česká republika potřebuje pro vyjednávání o společné zemědělské politice silnou vládu.

Zemědělský svaz ČR gratuluje úspěšným stranám a hnutím, které získaly potřebných 5 % pro vstup do Poslanecké sněmovny. Zároveň vyzývá představitele těchto stran a hnutí, aby byli v jednání o sestavování vlády konstruktivní. „Českou republiku čeká mnoho důležitých věcí jako například vyjednávání o novém rozpočtovém období na úrovni členských států Evropské unie včetně nové Společné zemědělské politiky a nemůžeme si dovolit ztratit vyjednávací pozici. Přišli bychom o značné finanční prostředky a české zemědělství by vážně utrpělo,“ upozorňuje předseda Zemědělského svazu ČR Martin Pýcha.

 Jednotlivé politické strany deklarují s kým chtějí či nechtějí po volbách spolupracovat a deklarují tak dodržení svých předvolebních slibů. Neměly by ale zapomínat, že před volbami slibovaly nejenom personální, vládní či stranickou (ne)spolupráci, ale také další pro naši zemi důležité řešení problémů nejen v oblasti zemědělství a venkova, ale také dopravy, školství, rozvoje vědy atd. Pokud nebude sestavena vláda, nebudou moci ani opoziční strany prosazovat své politický sliby a nové volby nejsou řešením. 

V následujících dnes kontaktuje Zemědělský svaz ČR nově zvolené poslance za účelem představení Svazu a jeho stanovisek k aktuálním zemědělským tématům. „Chceme být korektním partnerem při projednávání a rozhodování týkající se zemědělství. Jsme připraveni s poslanci diskutovat a jednat o našich postojích. Pevně věřím, že také jim půjde o udržení a rozvoj českého zemědělství,“ sdělil Pýcha.

 


Zdroj: Zemědělský svaz ČR, 24. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 20:17