Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 24.10.2017

25. 10. 2017 | Agris

Hybridi se šíří. V Česku přibývá kříženců jelenů evropských a jelenů sika, poznáte je po hlase

Není jelen jako jelen. Z českých lesů se stále častěji ozývá zvuk, který naši dědové vůbec neznali. Tento hlas patří kříženci dvou druhů jelenů – našeho jelena evropského a nepůvodního jelena siky.

U Mosulu začala vakcinace milionu zvířat kvůli obavám z epidemie

Irák a OSN dnes společně zahájily vakcinaci více než jednoho milionu hospodářských zvířat v oblasti kolem Mosulu, někdejší hlavní bašty teroristické organizace Islámský stát (IS) v Iráku. Informovala o tom agentura Reuters.

Vědci mapovali výskyt drobných savců v různých podmínkách horských lesů

Ve čtyřech různých oblastech České republiky se uskutečnil výzkum populací drobných savců a jejich vliv na výsadby lesních dřevin. Plochy byly rozmístěny v Moravskoslezských Beskydech, Hrubém Jeseníku, Českém Středohoří a Krušných horách.

Pivovary Vysočiny vařily speciální piva na Vánoce už koncem léta

Pivovary na Vysočině vařily speciální piva s vyšším obsahem alkoholu pro vánoční trh už koncem léta, některé je v těchto dnech začínají stáčet do lahví.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 25. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 22:32