Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 25.10.2017

26. 10. 2017 | Agris

Co dnes dělá moderní sadař? Cider!

Kdo chce být v zemědělství úspěšný a vyniknout, nabízí originalitu. Moc dobře to ví Jan Abt, který se svou rodinou vyrábí v Líšnici nedaleko Prahy oblíbený nápoj – cider. „Po kvalitním cideru nikdy nebolí hlava,“ říká Jan Abt, „v létě se pije vždy chlazený, v zimě zase svařený pro zahřátí.

Ministerstvo zemědělství snížilo sazby na citlivé komodity

Ministerstvo zemědělství snížilo dotační sazby na veškeré citlivé komodity jako jsou brambory, chov masného skotu nebo pěstování chmele. Letošním žadatelům o dotace plánuje dát zhruba 3,3 miliardy korun, loni touto dobou šlo o 3,5 miliardy korun. Uvedlo to ndes ministerstvo.

Světová produkce vína bude letos asi nejnižší za více než 50 let

Světová produkce vína se v letošním roce sníží o 8,2 procenta na 246,7 milionu hektolitrů. Odhadla to dnes Mezinárodní organizace vinné révy a vína (OIV). Pokud se předpoklad naplní, bude to nejslabší výsledek od roku 1961. Na vině jsou především mrazy a sucha v zemích Evropské unie, kde se čeká pokles produkce o 15 procent.

V Novém Jičíně chrání stromky před krádežemi speciální postřik

Pracovníci technických služeb a městských lesů do konce listopadu ošetří speciálním postřikem více než 2000 smrků, jedlí a borovic, které rostou v městských parcích, na sídlištích, v lesoparku nebo v nové lesní zahradě v Novém Jičíně. Cílem je ochránit jehličnany před krádežemi v předvánočním čase.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 26. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 18:17