Agris.cz - agrární portál

První místo pro startup z ČZU

28. 10. 2017 | ČZU

Student ČZU Martin Hořínek se s projektem FishRAS stal absolutním vítězem Student Startup Battle, která se uskutečnila v rámci mezinárodní konference Startup World Cup & Summit. 17. října 2017 se v pražském paláci Lucerna uskutečnila mezinárodní konference Startup World Cup & Summit (SWCS), která vznikla spojením mezinárodní platformy Startup World Cup a české konference Startup Summit.

Program akce se skládal z několika částí – z hlavní části programu ve Velkém sále Lucerny v takzvané Inspiration Zone, v rámci něhož vystoupily známé osobnosti tech-světa, jako například Otto Fabri z Tesla Motors.

Také se zde utkaly startupy z více než patnácti států střední a východní Evropy, z nichž tři nejlepší z regionálního kola získaly možnost vyhrát 200 tisíc dolarů na crowdfundingové platformě Fundlift. Absolutního vítěze čeká šance utkat se v mezinárodním finále v Silicon Valley o investici v hodnotě 1 milion dolarů.

V rámci konference byly dále pro účastníky připraveny mentorské stoly s českými i zahraničními investory a významnými osobnostmi startupového světa. Jednotlivé soutěžní projekty si měly možnost svou prezentaci vyzkoušet v rámci takzvané Pitch Zóny a dostat ještě před finální prezentací zpětnou vazbu. Celou akci provázel i cenný networking, který poskytl možnost účastníkům získat kontakty pro rozvoj svých projektů.

Vedle hlavní soutěže se utkaly i studentské projekty v rámci kategorie Student Startup Battle pod záštitou České Spořitelny. Do finále byly vybrány dva startupy, které prezentovaly svůj projekt před publikem a porotou přímo v rámci hlavní části programu Inspiration Zone. Přihlášené projekty soutěžily o čtrnáctidenní inkubační program v akcelerátoru Air Ventures, který zahrnuje rozvoj a zpětnou vazbu formou workshopu a individuálního mentoringu. Spolupráce se může rozvinout až do plné inkubace projektu včetně úvodní investice ve výši 50 000 dolarů.

Českou zemědělskou univerzitu reprezentoval v rámci kategorie Student Startup Battle Martin Hořínek s projektem FishRAS. Ten se stal absolutním vítězem Student Startup Battle a získal tak možnost svůj projekt posunout k úspěšné realizaci. Projekt je zaměřen na chov a produkci ryb netradičním způsobem, založený na recirkulačním akvakulturním systému (RAS) – recirkulaci vody mezi nádržemi s minimální zátěží životního prostředí a využitím odpadu jako hnojiva či paliva do bioplynové stanice.

_______________________________________________________________________

Česká zemědělská univerzita

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě více než stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství a lesnictví, ekologie a životního prostředí, technologií a techniky, ekonomie a managementu. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím, včetně školních podniků, umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu, včetně zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku. V roce 2015 ČZU po druhé uspěla v soutěži Českých 100 nejlepších. V roce 2017 se umístila na šestém místě z českých univerzit v prestižním mezinárodním žebříčku Times Higher Education.

 

Kontakt pro novináře:  

Mgr. Josef Beránek,

tiskový mluvčí ČZU,

+420 774 557 699; 

tiskove@czu.cz;

www.czu.cz


Zdroj: ČZU, 28. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.03.2024 08:19