Agris.cz - agrární portál

Rusko zakázalo dovoz dalších masných produktů z EU, USA a Kanady

30. 10. 2017 | ČTK

Ruská vláda dnes schválila zákaz dovozu živých vepřů a dalších masných produktů ze Spojených států, Kanady a členských zemí EU. S odkazem na oznámení kabinetu o tom informovala ruská média. Nařízení tak rozšiřuje řadu hospodářských sankcí, které Moskva schválila v srpnu 2014 v reakci na sankce Západu, přijaté kvůli ruské anexi ukrajinského poloostrova Krym a po propuknutí ozbrojeného konfliktu na východě Ukrajiny. Embargo má platit do konce příštího roku.

Nový zákaz dovozu masných výrobků platí také pro Ukrajinu, Austrálii, Norsko, Albánii, Černou horu, Island a Lichtenštejnsko. Opatření kromě dovozu živých vepřů zahrnuje i kozí, oslí, koňské nebo skopové maso.

Předešlé hospodářské sankce Moskva do konce příštího roku prodloužila v červenci. Na seznamu zakázaných produktů jsou především masné a mléčné produkty, ryby, ovoce a zelenina.


Zdroj: ČTK, 30. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:19