Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 31.10.2017

1. 11. 2017 | Agris

Část Čechů už nechce být popelnicí Evropy. Roste zájem o německé potraviny

Zájem o německé potraviny v Česku roste. Podle obchodníků poptávku podpořila i medializace kauzy rozdílného složení potravin ve východních a západních zemích Evropské unie. Navíc přibývají obchody, které německé potraviny či drogerii dovážejí.

Letošní úroda? Bída. Skoro všechny kraje hlásí: Bude méně obilí, brambor i řepky

Nejhorší situace je na jihu Moravy. Zejména kvůli počasí. Česko má problém s bramborami. Stále ubývá plocha, na které se pěstují, není v nich soběstačné.

Czech Craft Beers otevřela v Brně-Medlánkách nový minipivovar

Společnost Czech Craft Beers, a.s. otevřela v Brně-Medlánkách nový minipivovar. Náklady na nákup technologie a adaptaci areálu se pohybují v milionech korun. Firma bude v Medlánkách vyrábět spodně kvašená piva pod značkou Moravia, která se v Brně vařila naposledy v první polovině 20. století.

Silný vítr poškodil podle prvních odhadů asi milion stromů ve státních lesích

Podle prvních hrubých odhadů včerejší silný vítr poškodil, vyvrátil, nalomil nebo zlomil až milion metrů krychlových dříví ve státních lesích, tedy milion stromů. Většinou jde o rozptýlené lesní polomy. Rozsah kalamity budeme upřesňovat v následujících dnech a týdnech.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 1. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:58