Agris.cz - agrární portál

V Jižní Koreji kvůli ptačí chřipce platí nejvyšší stupeň varování

21. 11. 2017 | ČTK

Jižní Korea kvůli propuknutí nákazy chřipkovým virem H5N6 na kachní farmě na jihozápadě země vyhlásila nejvyšší stupeň varování před takzvanou ptačí chřipkou. Dnes o tom informovala agentura Reuters. Ptačí chřipce je v posledních letech věnována velká pozornost, neboť zdravotnické instituce se obávají přenosu onemocnění na člověka a možného vzniku pandemie.

Na farmě, která se nachází asi 270 kilometrů jihozápadně od Soulu, byl vysoce patogenní vir zjištěn v sobotu. Ministerstvo zemědělství již oznámilo, že celý chov asi 12.000 kachen byl okamžitě vybit.

V souvislosti s virem úřady zpřísnily dezinfekční opatření, aby dalšímu šíření nákazy zabránily. Na příštích 48 hodin je navíc z preventivních důvodů v celé zakázáno převážet drůbež.

Jižní Korea v loňském roce čelila rozsáhlé nákaze ptačí chřipky, která zemi trápila přes šest měsíců. Kvůli viru úřady nařídily vybití obrovského počtu chovné drůbeže, což vyústilo v nedostatek vajec, poznamenal Reuters.


Zdroj: ČTK, 21. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 05:18