Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 21.11.2017

22. 11. 2017 | Agris

Hamé kupuje výrobce mražené zeleniny Agrimex Vestec

Skupina Hamé koupila českou firmu vyrábějící mraženou zeleninu, zeleninové směsi nebo ovoce Agrimex Vestec. Dnes to Hamé oznámilo v tiskové zprávě. Cenu obchodu společnost nezveřejnila. Podle Hamé je Agrimex Vestec největším českým výrobcem v tomto segmentu.

Dnešní vysokoškoláky mnohem více než ostatní zajímá školství a životní prostředí, ukázal průzkum

Podle internetového průzkumu Institutu pro Demokracii 21, který vydal ke dni studenstva 17.listopadu, je pro současné vysokoškoláky stále nejdůležitější hodnotou svoboda. Z politických témat je nejvíce zajímá školství. Hned na druhém místě je ochrana přírody a udržitelný rozvoj, čímž se výsledky výrazně liší od zbytku populace.

V Jižní Koreji kvůli ptačí chřipce platí nejvyšší stupeň varování

Jižní Korea kvůli propuknutí nákazy chřipkovým virem H5N6 na kachní farmě na jihozápadě země vyhlásila nejvyšší stupeň varování před takzvanou ptačí chřipkou. Dnes o tom informovala agentura Reuters.

Hřebčíny v Kladrubech a Slatiňanech za tři dny vidělo 2500 lidí

Zhruba 2500 lidí využilo možnost prohlédnout si během prodlouženého víkendu hřebčíny v Kladrubech nad Labem a Slatiňanech. Hlavní návštěvnická sezona skončila v říjnu, mimořádné komentované prohlídky areálů jsou kromě listopadu připraveny ještě na vánoční svátky.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 22. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 15:05