Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 28.11.2017

29. 11. 2017 | Agris

Madeta více než zdvojnásobila zisk na 371 milionů Kč

Jihočeská Madeta, největší zpracovatel mléka v zemi, loni zvýšila konsolidovaný zisk po zdanění o 121 procent na 371,2 milionu korun. Konsolidované tržby společnosti klesly o necelých sedm procent na 5,25 miliardy Kč. Vyplývá to z výroční zprávy firmy zveřejněné ve Sbírce listin.

Ochránci přírody zbavují rybník v Děčíně přetrhaných rybářských vlasců. Zamotávají se do nich vodní ptáci

Rybník pod zámkem v Děčíně dnes čistí ornitologové a ochránci přírody. Na člunu brázdí vodou a pomocí kotvy zbavují dno přetrhaných vlasců, do nichž se zamotávají vodní ptáci. Hlavně u labutí bývají následky zranění vážná a mohou kvůli protržení jícnu háčkem i uhynout.

Národní zemědělské muzeum připravilo pro své návštěvníky pestrý adventní program

Zámecké slavnosti na Kačině, společná setkání a tvořivé dílny na zámku Ohrada, výroba vánočních dekorací ve Valticích nebo Adventní dílny a Mikuláš s divadelním představením v Praze – to vše může široká veřejnost zažít během předvánočních svátků na pobočkách Národního zemědělského muzea.

Jak pomáhá popel nebo štěpka růstu borovic, ukázala studie v lesích u Doks

Způsoby nakládání s těžebními zbytky na pasece mohou posloužit při další obnově lesa. Právě na jejich zpracování a následný vliv na rozvoj bylinného patra a náletových dřevin se soustředila studie vědeckých pracovníků Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 29. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 00:02