Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 29. 11. 2017

30. 11. 2017 | Agris

Agrofert neoprávněně hospodaří na 1700 hektarech, které nevlastní

Holding Agrofert neoprávněně hospodaří na 1700 hektarech půdy, které nevlastní. Uvedl to Český rozhlas - Radiožurnál. Na většinu pozemků navíc pobírá dotace. Mluvčí Agrofertu Jan Pavlů situaci nepopřel, ale holding se podle něj snaží situaci narovnat. Podle právníků oslovených rozhlasem holding zřejmě spáchal trestný čin

Pozor na Bačovu slaninu s listérií, může vyvolat zánět mozkových blan

Do Česka se dostalo 230 kilogramů slaniny ze Slovenska obsahující bakterie listérie, informovala Státní veterinární správa (SVS). Bakterie mohou způsobit onemocnění listeriózu, která má nejčastěji podobu lehčí chřipky. Ve vážnějších případech ale mohou vyvolat zánět mozkových blan.

Vědci vyvinuli „mořskou rýži“, které se skvěle daří ve slané vodě

Yuan Longping z Qingdao Saline-Alkali Tolerant Rice Research And Development Center vyšlechtil super-odolnou „mořskou rýži“, kterou je možné pěstovat ve slané vodě.

Evropské dotace se vyplácí za hospodaření na zemědělské půdě, pozemky s nejednoznačným vlastníkem jsou problém legislativy

Dotace na plochu jsou zemědělcům vypláceny za činnost na zemědělské půdě podle evidence LPIS. U jednotlivých pozemků zde nejsou zapsaní vlastníci, ale zemědělci, kteří na půdě hospodaří. Výplata samotných dotací tak neřeší právní vztah žadatele k pozemkům, což se týká i pozemků s tzv. nejednoznačným vlastníkem.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 30. 11. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 12:49