Agris.cz - agrární portál

Výrobce zvířecího krmiva Vafo kupuje německou firmu Allco

5. 12. 2017 | ČTK

Výrobce krmiv pro domácí zvířata Vafo Praha kupuje většinový podíl v německé společnosti Allco. Vedle posílení pozice na německém trhu česká firma touto akvizicí zároveň rozšíří své portfolio o krmivo pro okrasné kapry. Kupní cena podílu nebyla zveřejněna. Firma o tom dnes ČTK informovala v tiskové zprávě.

Transakce nabyla v Německu platnosti v pondělí. Její součástí je i dohoda, že původní majitel Allco Jörg Lefers zůstane ředitelem německé společnosti a jejím minoritním vlastníkem. "Získáme postupně možnost prodávat naše značky Christopherus a ALCOTE všude tam, kde se prodává prémiová značka Brit našeho nového majitele," uvedl Lefers.

Vafo Praha je největším českým výrobcem prémiových krmiv pro psy, kočky a další drobná domácí zvířata. Loni měla firma obrat 3,1 miliardy korun, meziročně narostl o 40 procent. Nejvíce díky výrobkům značky Brit Care. Firma vyváží své produkty do 66 zemí, nejvíce do Finska a Švédska, dále do Francie, několik odběrních míst má nově v Africe a v Chile. V ČR zaměstnává 250 lidí.

Allco bylo založeno v blízkosti Brém v roce 1971. Pod obchodním označením Christopherus a Alcote dodává vysoce kvalitní krmiva pro psy, kočky a okrasné kapry převážně pro německý trh a okolní země. Roční obrat společnosti se pohybuje okolo 250 milionů korun, zaměstnává 25 lidí.


Zdroj: ČTK, 5. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 13:46