Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 06.12.2017

7. 12. 2017 | Agris

Psí veteráni z Afghánistánu, kteří měli být utraceni, se dočkali záchrany

Petice na záchranu britských armádních psů Kevina, Dazze a Drivera zabrala. V pondělí oznámil nový britský ministr obrany Gavin Williamson, že vysloužilci utraceni nebudou. Ministerstvo obrany nyní chce spolupracovat s útulky a najít psím hrdinům prostředí, ve kterém budou moci spokojeně dožít.

České vlky ohrožuje křížení se psy, hybrid už vznikl na Rumbursku, zjistili vědci

Vlčí populaci mohou ohrožovat volně žijící psi. Vědci z České zemědělské univerzity zkoumali stovky vzorků trusu a potvrdili, že křížením psa s vlkem už vznikl na území Česka "hybrid". Zvíře pocházelo z Rumburska.

Ministři životního prostředí z celého světa se sešli v Nairobi. Trápí je znečištění naší planety

Ode 4. prosince do středy 6. prosince 2017 probíhá v Keni 3. Environmentální shromáždění OSN (United Nations Environment Assembly, UNEA). Ministři životního prostředí se zde schází, aby dospěli k dohodě, jak co nejúčinněji bojovat se světovým znečištěním.

Připravuje se zákrok, který by mohl zachránit severní bílé nosorožce před vyhynutím. Na světě jsou poslední tři

V Keni i v Evropě se začalo s přípravami na umělé oplodnění, které by mohl pomoci zachránit nosorožce tuponosé severní před vyhynutím. Na světě už jsou pouze tři poslední jedinci tohoto druhu nosorožce, a pokud se nepodaří na svět přivést mládě, vyhynou.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 7. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 05:42