Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní 8. 12. - 10.12.2017

11. 12. 2017 | Agris

ČZU získala strategický projekt na podporu excelentního výzkumu

Fakulta lesnická a dřevařská ČZU v listopadu uspěla v jedné z nejdůležitějších národních soutěží na podporu excelentního výzkumu, když mezi 130 konkurenčními projektovými žádostmi hodnocenými dvoukolovým systémem získala celkově 5. místo se svým projektem EVA 4.0.

Inspekce zveřejňuje výsledky dlouhodobé kontroly ovoce a zeleniny

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se vzhledem k neuspokojivé situaci na trhu a množství spotřebitelských podnětů intenzivně zaměřila na kontroly správného označování, původu, bezpečnosti a jakosti u čerstvé zeleniny a ovoce a brambor, nabízených na trzích, stáncích a u dodavatelů.

Zájem o umělé stromky roste, nejvíc se prodávají ty kolem 160 cm

Prodeje umělých vánočních stromků se každý rok zvyšují, roste i kvalita jejich provedení. Nejprodávanější jsou stromky o velikosti 150 až 160 centimetrů. Vyplývá to z ankety ČTK mezi obchodníky. Trendem letošních Vánoc ve vánočních ozdobách je bílá barva.

Italové slaví. Neapolská pizza se dostala na seznam UNESCO

Tradiční neapolské umění mistrů pizzařů se dostalo na seznam světového nehmotného kulturního dědictví UNESCO. Nachází se tak po boku více než 350 tradic, forem umění a praktik od španělského flamenca po indonéské batikované látky.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 11. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 13:26