Agris.cz - agrární portál

Karlovarský kraj rozdělí příští rok včelařům 1,4 milionu korun

12. 12. 2017 | ČTK

Karlovarský kraj rozdělí v roce 2018 na dotacích pro včelaře 1,4 milionu korun. Žádosti se budou podávat elektronicky. Kraj tak chce včelaře ušetřit čekání ve frontě na krajském úřadě, jako tomu bylo doposud. O příspěvek zájemci budou moci požádat v únoru příštího roku. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

"Připravili jsme jednoduchý elektronický formulář, který včelaři najdou na krajských internetových stránkách. Mohou si ho vyplnit předem a v uvedený čas získat za pomoci elektronické registrace pořadí. Do deseti pracovních dnů by pak měli doručit na krajský úřad potřebné listinné dokumenty," uvedl krajský radní Karel Jakobec (ODS). Podobný systém už se kraji letos osvědčil u dotací na výměnu kotlů.

Úspěšný žadatel z řad včelařů může na svou činnost získat příspěvek až 14.000 korun. Karlovarský kraj dotační program pro včelaře vypisuje od roku 2009, od té doby si program získal velkou oblibu. Letos o příspěvek požádalo 151 včelařů. "Dotační program pomáhá zvyšování počtu včelstev, zkvalitnění jejich chovu i k přilákání mladých včelařů, aby pokračovali v tradici," doplnil Jakobec.

Potřebné informace najdou zájemci začátkem ledna na webových stránkách kraje pod záložkou Životní prostředí. Kromě včelařství poskytuje Karlovarký kraj dotace například lesním hospodářům a myslivcům.


Zdroj: ČTK, 12. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 16:20