Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 14. 12. 2017

15. 12. 2017 | Agris

Inspekce odhalila případy falšování sudového vína nepovolenými syntetickými aromatickými látkami

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla v minulých měsících tohoto roku namátkovou kontrolu sudových vín prodávaných převážně ve vinotékách, u které se zaměřila na analýzu obsahu nepovolených syntetických aromatických látek ve víně.

Evropský parlament podpořil používání fosfátů v kebabu

Evropský parlament dnes neschválil námitku proti používání fosfátů v kebabech, které navrhla povolit Evropská komise (EK). Výrobci tohoto masitého pokrmu tak získali souhlas europoslanců, aby do masa přimíchávali látky, kterými údajně zlepšují jeho chuť.

Ministrem životního prostředí zůstává Richard Brabec: Na Pražském hradě ho dnes jmenoval prezident Miloš Zeman

Ministerstvo životního prostředí povede i v nové vládě České republiky dosavadní ministr životního prostředí Richard Brabec. Dnes odpoledne složil spolu s dalšími členy kabinetu premiéra Andreje Babiše, ve kterém opět vykonává funkci 1. místopředsedy, slavnostní slib v Trůnním sále Pražského hradu.

Daň z masa a cukru? Po uhlíkových znečišťovačích jsou na řadě mlsouni a masožravci

Maso by mohl potkat stejný osud jako tabák, uhlík a cukr - může se stát komoditou, která se daní jako společensky nebezpečná. Podle analýzy FAIRR (Farm Animal Investment Risk & Return) má totiž maso negativní vliv na klimatické změny a lidské zdraví.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 15. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 05:40