Agris.cz - agrární portál

Unilever prodá divizi margarínů za 6,8 miliardy eur firmě KKR

16. 12. 2017 | ČTK

Britsko-nizozemský výrobce potravin a spotřebního zboží Unilever se dohodl na prodeji své divize margarínů a pomazánek. Za více než 6,8 miliardy eur (přes 175 miliard Kč) ji získá americká investiční společnost KKR. Firma, která své výrobky prodává i na českém trhu, to uvedla ve svém dnešním sdělení. Součástí divize jsou mimo jiné značky Flora nebo ProActiv.

Obchod s margarínem už není pro firmu klíčový a management se domnívá, že "jiní jej dokážou provozovat lépe". Unilever se naopak chce soustředit na rychleji rostoucí druhy zboží. Firma přehodnocuje své aktivity, neboť v únoru odmítla nabídku na převzetí od konkurenta Kraft Heinz.

Transakci mezi Unileverem a KKR ještě budou schvalovat regulační orgány. Obchod by měl být uzavřen v polovině příštího roku.

Do portfolia Unileveru patří i značky Persil, Domestos a majonéza Hellmann's. Firma působí v 60 zemích.

V České republice prodává Unilever širokou škálu produktů, například rostlinné tuky, majonézy a dresinky Hellmann's, margaríny Flora, Rama, Perla či Hera a kořenicí směsi nebo omáčky Knorr. Do portfolia Unileveru patří také zmrzliny Algida, Míša nebo Ledňáček a kosmetické značky Dove a Rexona.

Investiční společnost KKR sídlí v New Yorku a ke konci září spravovala majetek za 153 miliard dolarů (3,3 bilionu Kč). Podnik má dlouhou historii akvizic ve spotřebitelském sektoru, investoval i do indických restaurací Coffee Day Resorts.

vjn spr


Zdroj: ČTK, 16. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 17:58