Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 18.12.2017

19. 12. 2017 | Agris

Průzkum: Třetina lidí vůbec nekupuje vánoční stromek

Třetina lidí vůbec nekupuje vánoční stromek. Cukroví na svátky naopak peče 75 procent českých domácností, pouze tři procenta Čechů cukroví vůbec nejí. Například vánočku však až 30 procent lidí kupuje v obchodě a 19 procent ji dostává od příbuzných. Vyplynulo to z průzkumu řetězce Tesco.

V ekvádorské Cuence se chodí na české pivo. Hospodu a pivovar zde založil podnikatel z Kutné Hory

Martin Smetáček začínal v ekvádorské Cuence jako stážista na radnici. Před čtyřmi lety založil s kamarády z Kutné Hory, odkud pochází, firmu, jež měla zajistit dovoz českého know-how a technologií do země. Místo vodních elektráren však skončili u piva. Ekvádorcům z Cuency teď dokazují, proč je Česko pivní velmoc.

Vánoční rybou nemusí být jen kapr. Zájem je o amury, štiky i sumce

Vánoce se blíží, prodej ryb už odstartoval, podle prodejců i samotných rybářů je o ně zájem vyšší než obvykle. Horší produkci oproti minulým letům hlásí rybáři z níže položených oblastí. Spolu se zájemci o rybu se u prodejců podle možností zastavují také kontroloři České obchodní inspekce (ČOI).

Billa příští rok otevře v Česku 12 nových obchodů

Supermarkety Billa letos investovaly do rozšiřování sítě a modernizace prodejen v Česku téměř půl miliardy korun. Řetězec otevřel devět prodejen a deset prošlo modernizací. V příštím roce Billa chce otevřít 12 nových prodejen. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 19. 12. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 05:14