Agris.cz - agrární portál

Pivovar Starobrno loni uvařil znovu přes milion hl. piva

3. 1. 2018 | ČTK

Starobrněnský pivovar v loňském roce uvařil znovu více než milion hektolitrů piva. Tuto hranici překonal už v říjnu. ČTK to řekla mluvčí pivovaru Jana Pikardová. Poprvé se výstav Starobrna dostal přes milion hektolitrů v roce 2010. Důvodem byla instalace linky na plnění piva do plastových lahví, která v té době byla jediná v České republice. Přesná čísla výstavu Starobrno nesděluje.

Starobrno se prosazuje na Moravě a zejména v okolí Brna. Marketing značky je často spojován s hokejovou Kometou Brno. Pivovar kromě tradičních piv vyrábí i speciály, například zelené pivo. Kromě značek Starobrna se v brněnském pivovaru vyrábějí i piva jiných značek, například Hostanu, jehož pivovar ve Znojmě Heineken v minulosti zavřel.

"Co se týče plánů značky Starobrno pro příští rok, samozřejmě se počítá se slavným Zeleným pivem, kterým všichni pivaři přivítají Velikonoce 2018. O dalších aktivitách značky se spotřebitelé dozvědí nejpozději na jaře," uvedla Pikardová.

Do skupiny Heineken v České republice ještě patří pivovar v Krušovicích a Velké Březno u Ústí nad Labem. Ostatní provozy, které Heineken v České republice měl, už skončily. Skupina Heineken je dlouhodobě trojkou na českém trhu po plzeňském Prazdroji a Pivovarech Staropramen.

vrn gcm


Zdroj: ČTK, 3. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 13:16