V Kalifornii budou vyrábět víno bez alkoholu, zato s marihuanou
4. 1. 2018 | Denik.cz
Když už může existovat Nutella s marihuanou, proč by se nemohlo s touto psychotropní látkou vyrábět i víno, řekli si před několika měsíci zakladatelé kalifornského vinařství Rebel Coast a pustili se do díla.
Produkovat střik s výtažkem z konopí se ale ukázalo výrazně složitější, než jak se to jevilo na počátku. Marihuanu je totiž možné v USA přidávat do ledasčeho, do alkoholu ovšem nikoli.
BEZ KOCOVINYChip Forsythe a Alex Howe z Rebel Coast se tím ale nenechali odradit. Vytvořili proto víno bez alkoholu. A do něho už psychoaktivní látku THC přidat lze.
S prodejem neobvyklého Sauvignon Blanc začnou v lednu nadcházejícího roku. K dostání už je v internetovém předprodeji. Jedna láhev stojí 59,99 dolaru (v přepočtu asi 1300 korun). „Snažili jsme se napodobit zážitek, který najdete u tradičního vína,“ říká dvojice vinařů a dodává, že jejich produkt má jednu nespornou výhodu. Ráno po něm zaručeně nebudete mít kocovinu.
Autor: Pavel Besta
Zdroj: Denik.cz, 4. 1. 2018
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 08:48