Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 4.1. 2018

5. 1. 2018 | Agris

Díky kachnám šetří vinaři za pesticidy proti slimákům. A mají i hnojivo

Dvakrát denně vyrazí více než tisícihlavé stádo indických běžců na vinici Vergenoegd v jihoafrické vinařské oblasti Stellenbosch, aby ulevilo vinnému porostu od záplavy tisíců drobných bílých slimáků. Ti hrozny milují a dokážou místní úrodě pořádně pustit žilou.

Dotace by měly jít malým farmářům, říkají kandidáti na prezidenta

Zemědělské dotace by měly směřovat spíše malým a středním farmářům, měla by proto být stanovena maximální výše dotace. Shodla se na tom většina ze sedmi kandidátů na prezidenta v dnešní debatě v Radonicích u Prahy, kterou pořádala Asociace soukromého zemědělství.

Africký mor prasat se na Zlínsku rozšířil mimo ohraničenou zónu

Státní veterinární správa eviduje první případy potvrzené nákazy africkým morem prasat (AMP) vně ohradníků v červené zóně zamořené oblasti na Zlínsku. Ještě na konci prosince byla potvrzena nákaza u šesti kusů divokých prasat nalezených u obce Lípa a dnes také u lončáka nalezeného poblíž Kudlova.

Finské pekařství, jako první na světě, uvedlo do prodeje chléb z rozdrcených cvrčků

V posledních letech spotřebitelé rádi experimentují a objevují nové chutě i nevšední potraviny. Výjimkou není ani hmyz, který se podle potravinových expertů stane dominantní stravou budoucnosti. Experimentátorského trendu se chytla finská pekárna, která upekla první chléb z rozdrcených cvrčků. Ochutnali byste?

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 5. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 05:45