Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 10.1. 2018

11. 1. 2018 | Agris

Pojišťovny: Loni škodila více vichřice, naopak ubylo krupobití

Přírodní živly způsobily klientům českých pojišťoven loni dvojnásobně více škod než v roce 2016, objem plnění byl vyšší jen nepatrně. Celkově jich byly desítky tisíc v řádu miliard korun. Rok 2017 poznamenala především vichřice.

Počasí přeje houbám, hlívy a ucha Jidášova je plno

Na zimu nezimu, kdy v minulých týdnech opakovaně padaly teplotní rekordy, reaguje příroda. Začínají pučet některé stromy a aktivnější jsou zpěvní ptáci i další druhy opeřenců. Nevídaně však přeje houbám.

Už žádné zabíjení zvířat. Izraelský Startup získal milióny dolarů na vyrobení "čistého masa" přímo v laboratoři

Izraelský startup SuperMeat se snaží v laboratorních podmínkách vypěstovat kuřecí maso, aniž by přitom padl za oběť jediný slepičí život. Zmiňovaná společnost počátkem letošního roku oznámila, že se jí podařilo vybrat investiční kapitál, které hodlá použít na vypěstování masa v laboratorních podmínkách.

Čína chystá zakázku pro Arevu i dovoz francouzského hovězího

Francouzská firma Areva získá zakázku na výstavbu továrny na zpracování použitého jaderného paliva v Číně a Peking přislíbil zrušit embargo na dovoz francouzského hovězího masa. Informovala o tom dnes agentura AFP v rámci zpravodajství o návštěvě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v Číně.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 11. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 11:28