Agris.cz - agrární portál

Nejlepší kolekci má v Salonu vín Vinselekt Michlovský

19. 1. 2018 | ČTK

Nejlepší kolekci v letošním Salonu vín má společnost VINSELEKT MICHLOVSKÝ, a.s., která bude mít mezi stovkou elitních vzorků osminásobné zastoupení. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnil v tiskové zprávě Svaz vinařů. Salon vín se otevře pro veřejnost 27. ledna.

V poměrném zastoupení bylo do kolekce vybráno 73 vín bílých, z nichž 58 bylo suchých a polosuchých, deset polosladkých a pět sladkých. Zastoupení v ní bude mít i 23 červených vín suchých, dvě růžová a dvě vína šumivá.

Nejvíce zastoupenou vinařskou podoblastí byly podoblast mikulovská s 30, dále velkopavlovická s 26, slovácká s 22 a znojemská se 17 víny. Vinařská oblast Čechy je v letošním ročníku Salonu vín zastoupena třemi víny z mělnické podoblasti.

Už dříve organizátoři vyhlásili šampionem letošního ročníku Ryzlink vlašský 2016, pozdní sběr z Nového Vinařství a. s., které zároveň vyhrálo mezi bílými suchými a polosuchými víny.

V kategorii bílých polosladkých vín porota nejvýše ohodnotila Ryzlink rýnský 2015, výběr z hroznů z vinařství Mikrosvín Mikulov, a. s. Jako nejlepší v kategorii bílých sladkých vín ocenila Tramín červený, výběr z cibéb 2015 také z Nového vinařství a. s. V kategorii růžových vín a klaretů uspělo Rosé Bočky, VOC Modré hory, 2016 z vinařství Víno J. Stávek.

Nejlepším vínem mezi červenými suchými a polosuchými se stala Frankovka 2015, kabinetní víno z vinařství Vinselekt Michlovský a. s. V kategorii jakostních šumivých vín si nejvyšší ocenění vysloužilo víno Louis Girardot brut 2011, jakostní šumivé víno ze společnosti BOHEMIA SEKT s.r.o.

Kolekce Salonu vín bude od soboty 27. ledna po celý rok prezentována ve stejnojmenné degustační expozici v historickém sklepení valtického zámku.


Zdroj: ČTK, 19. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:36