Agris.cz - agrární portál

Novým výrobním ředitelem společnosti Hamé se stal Petr Novák

22. 1. 2018 | ČTK

Novým výrobním ředitelem potravinářské společnosti Hamé se stal jednačtyřicetiletý Petr Novák. Ve funkci vystřídal Petra Zábojníka, který firmu opustil, řekl ČTK mluvčí podniku Petr Kopáček. Novák bude zodpovídat za výrobu ve všech osmi českých a dvou zahraničních závodech Hamé.

Novák dosud pracoval na pozici manažera ve společnosti Orkla Foods Central Europe. "Předtím dlouhá léta působil ve společnosti Uniliver, kde pracoval na různých vedoucích pozicích v Česku či centrálního řízení v rámci střední Evropy," uvedl Kopáček.

Podle Nováka se Hamé musí prioritně zaměřit na nákladovou konkurenceschopnost, tedy snižování nákladů, automatizaci výroby a zvyšování produktivity. "Tímto se vyrovnáme s výkyvy na trhu komodit, energií, lidských zdrojů a ostatních vstupů a zároveň podpoříme růst našich produktů v konkurenčním prostředí, zařazení inovací a nových technologií," uvedl Novák. Plánuje také pracovat na rozvoji zaměstnanců a jejich adekvátním ohodnocení.

Novák vystudoval technologii potravin na Mendelově univerzitě v Brně. Nástup nového výrobního ředitele je v poslední době už několikátou změnou ve vrcholném managementu Hamé. Před rokem nastoupila nová personální ředitelka Vladimíra Carroll, loni na jaře finanční ředitel Robert Škrabánek.

Hamé je od roku 2016 součástí skupiny Orkla. V roce 2016 vykázala firma čisté tržby 5,23 miliardy korun, za loňský rok by podle generálního ředitele Martina Štrupla měly vzrůst v řádu jednotek procent. Firma má v ČR a na Slovensku vedoucí pozici na trhu u paštik, hotových jídel, kečupů, konzervované zeleniny, džemů a dětské výživy. Mezi nejznámější značky firmy patří Hamé, Májka, Znojmia, Otma, Veselá pastýřka a Seliko. Firma zaměstnává téměř 2500 lidí.


Zdroj: ČTK, 22. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:16