Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 25.1.2018

26. 1. 2018 | Agris

Veterináři loni vybrali na pokutách rekordní sumu, cca 30 milionů

Veterináři loni vybrali na pokutách rekordních 29,5 milionu korun, o milion více než předloni. Dnes to zástupci Státní veterinární správy (SVS) uvedli na bilanční tiskové konferenci. Loni řešili ptačí chřipku, která se v ČR objevila po deseti letech a africký mor prasat, který se na území státu vyskytl poprvé.

Pivovar Samson měl výstav 88.000 hektolitrů, nejvíc roste v Česku

Pivovar Samson loni meziročně zvýšil tržby o 6,3 procenta na 89,1 milionů korun. Výstav v loňském roce vzrostl z 82.800 hektolitrů na 88.000 hektolitrů. Prodej piva se zvýšil především v Česku, kde českobudějovický Samson zaznamenal meziroční nárůst o 25 procent. ČTK to dnes řekl mediální zástupce pivovaru Pavel Orálek.

Prožíváme motýlí holocaust. Nadějí jsou průseky pod vysokým napětím, říká entomolog Spitzer

Z české krajiny postupně ubývají místa, kde se daří motýlům. Zemědělci kosí louky, silničáři vysekávají "pangejty" a chalupáři sekají zahrady na milimetrové pažity. O tom, jak se u nás daří motýlům a o poslední naději motýlů v podobě průseků pod elektrickým vedením jsme si povídali s entomologem Lukášem Spitzerem.

Neděle zavřeno? Maloobchodníci volají po regulaci víkendového provozu

Čeští maloobchodníci prohrávají nerovný boj se zahraničními řetězci. Věří ale, že situaci by mohl změnit zákon o zákazu prodeje během neděle. V Evropě přitom taková legislativa není ničím novým, když regulace nedělního provozu platí v celkem osmi zemích EU včetně Německa či Francie.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 26. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:24