Agris.cz - agrární portál

Na potravinářský veletrh Salima se přihlásilo kolem 800 firem

31. 1. 2018 | ČTK

Na potravinářský veletrh Salima, který začne v Brně 27. února, se zatím přihlásilo 800 firem. Znamená to mírný nárůst oproti minulému ročníku, který se na brněnském výstavišti uskutečnil před dvěma lety. Novinářům to dnes řekl Michal Svoboda z Veletrhů Brno.

Novinkou Salimy je veletrh potravinářských technologií SALIMA Technology a Festival chutí. Technologie Veletrhy Brno odklánějí od tradiční Salimy zaměřené na prezentaci potravin. "Cílem je zejména zefektivnit propagaci obou veletrhů a přivést každému z vystavovatelů ty správné klienty," uvedl ředitel projektu Radim Tichý.

Pavilon A výstaviště bude tradičně patřit dodavatelům masa, potravinářských přísad, čajů, kávy, alkoholických i nealkholických nápojů a cukrovinek. "Představí se vystavovatelé z Německa, Maďarska, Polska, Itálie, Řecka a Slovenska. Velkou expozici bude mít i Indonésie," uvedl Tichý.

Akci doplní Festival chutí, který se uskuteční od 1. do 3. března v pavilonu C. Osloví zejména milovníky dobrého jídla a pití. Jeho hlavní částí bude festival minipivovarů. K ochutnání bude kolem 300 vzorků od 50 producentů.

vrn kš


Zdroj: ČTK, 31. 1. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 22:22