Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 31.1. 2018

1. 2. 2018 | Agris

Kvóty padly, firmy produkují ve velkém. Cukr je nejlevnější za osm let

Po téměř padesáti letech padly loni v říjnu kvóty, které omezovaly výrobu cukru. Nařízená regulace z roku 1968 měla zamezit tomu, aby vyspělá Evropa ohrožovala obchod méně rozvinutých států. Dnes je cukru přebytek a spotřebitelů málo, cukrovary i přesto navyšují výrobu.

Zemědělská soustava je nezdravá, hodnotí loňskou produkci komora

Pokles živočišné výroby a pouze mírný nárůst cen není pro producenty do budoucna motivační, uvedla Agrární komora ČR v reakci na dnes zveřejněné výsledky loňské zemědělské produkce. Podle nich produkce masa na jatkách v Česku loni klesla o 2,5 procenta na 437.835 tun.

Chovatelé hospodářských zvířat mohou získat dotaci na ochranu před velkými šelmami a jestřáby

Evropská komise dne 23. ledna schválila podporu SA.49439 (2017/N) zaměřenou na prevenci škod způsobených vybranými zvláště chráněnými druhy zvířat. Toto opatření je součástí Operačního programu Životní prostředí v gesci Ministerstva životního prostředí.

Lesy ČR: nepotřebné nemovitosti i auta podnik prodává, lesy vykupuje

Motorová a přípojná vozidla, stroje, výpočetní a komunikační techniku a dále domy, byty i nebytové prostory, provozní budovy, pozemky i vodní díla, které státní podnik Lesy ČR nevyužívá a nechce do nich investovat, jsou na prodej. Lesy od všech vlastníků podnik naopak vykupuje.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 1. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 15:02