Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 8.2.2018

9. 2. 2018 | Agris

Budvar investuje 600 milionů, zprovozní nové logistické centrum

Pivovar Budějovický Budvar letos investuje kolem 600 milionů korun, asi o sto milionů méně než loni. Zprovozní nové logistické centrum, zvýší kapacitu stáčírny plechovek a dokončí stavbu ležáckých sklepů. ČTK to řekl mluvčí Budvaru Petr Samec.

Dešťové zahrádky, které New York buduje jako obranu proti silným lijákům, zraňují estetický cit obyvatel

Před pěti lety zahájila newyorská radnice program budování zelené infrastruktury v podobě ohrazených odvodňovacích záhonků zapuštěných do chodníků. Kromě čištění a chlazení vzduchu má tato zeleň prospět městu tím, že nasákne dešťovou vodu, která by jinak odtekla z betonových chodníků do kanalizace a dále do okolních řek.

Írán zaznamenal virus ptačí chřipky H5N6 u divokých kachen

Írán ohlásil vypuknutí ptačí chřipky mezi divokými kachnami na severu země. O nákaze vysoce agresivním kmenem H5N6 v pondělí informovala Světová organizace pro zdraví zvířat (OIE) s odvoláním na zprávu z íránského ministerstva zemědělství.

830 milionů korun pro ochranu přírody a krajiny 

Ministerstvo životního prostředí vyhlašuje prostřednictvím Agentury ochrany přírody a krajiny ČR čtyři nové výzvy z Operačního programu Životní prostředí. Od 1. února je tak možné podávat další žádosti o podporu projektů, které pomohou pečovat o českou přírodu a krajinu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 9. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 12:46