Agris.cz - agrární portál

Do státního tendru na propagaci potravin se přihlásily dvě firmy

9. 2. 2018 | ČTK

Do tříletého státního tendru na podporu spotřeby kvalitních potravin, zjednodušeně značky Klasa, za zhruba 150 milionů korun se přihlásily společnosti A priori a McCann-Erickson Prague. ČTK to dnes sdělila mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu, který zakázku zadává, Vladimíra Nováková. Státní podpory značky Klasa před nedávnem kritizoval premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), ministerstvo zemědělství účelnost vynaložených peněz nyní analyzuje.

Hodnotitelská komise by podle Novákové měla zasednout co nejdříve. Kdy bude určen vítěz tendru, ale zatím není jasné.

Tendr se dříve uzavíral na dva roky, letos bude tříletý. Nyní jde o část zakázky na strategickou a kreativní část, ve které společnost McCann-Erickson Prague vyhrála i před dvěma lety. Tehdy ale o tuto část zakázky mělo zájem devět společností.

"Ostatní tři části (realizační, mediální a expoziční) se budou soutěžit po vybrání nejvhodnějšího uchazeče ze strategické části, protože na ni navazují, budou tedy z kreativního řešení vycházet," sdělila již dříve ČTK Nováková. Letos je podle schváleného rozpočtu fondu na propagaci kvalitních potravin určeno 250 milionů korun. Například Potravinářská komora ČR aktivity na propagaci kvalitních potravin chválí.

Když Babiš loni v prosinci uváděl do funkce ministra zemědělství Jiřího Milka (za ANO, nyní v demisi), podporu Klasy kriticky zmínil. "V minulosti se mi zdálo, že dáváme moc peněz na tu Klasu, jestli to má až takový smysl pro potravináře, nevím," uvedl tehdy. Podobně vyjádřil i při lednových sněmovních interpelacích.

Předloni státní tendr za 298 milionů korun na dvouletou propagaci kvalitních potravin vyhrály čtyři firmy. Každá z nich uspěla v jedné části výběrového řízení. Největší části zakázky si rozdělily agentury McCann-Erickson Prague a 1 Year&More production. Do soutěže přihlásilo 18 agentur s 34 nabídkami.

drh jw


Zdroj: ČTK, 9. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 05:31