Agris.cz - agrární portál

Němci ztrácí chuť na pivo. Jejich pivovary loni prodaly nejméně piva za 25 let

9. 2. 2018 | Denik.cz

Německé pivovary loni prodaly o 2,5 procenta méně piva, než v roce 2016, což je zatím největší propad od roku 1993. Mohlo za to deštivé počasí v létě a na podzim, díky čemuž pivaři méně vysedávali v tradičních pivních zahradách. Německý trh s pivem ale také dlouhodobě ohrožuje stárnutí populace.

Německé pivovary také méně vyvezly. Celkem prodaly na 94 milionů hektolitrů. Informoval o tom server Bussines Standard. 

Výrobci však zůstávají optimističtí. „Počet pivovarů společně s pivní diverzitou v příštích letech poroste, nehledě na propad,“ ujišťoval prezident pivní asociace Joerg Lehmann s tím, že pivovary vzhlížejí k mistrovství světa ve fotbale, které letos v létě proběhne v Rusku. Během něj Němci více pijí.

Několik předních německých pivovarů také plánuje již v příštích týdnech oblíbený nápoj zdražit.

Úspěch ale loni slavilo nealkoholické pivo, jeho prodej však není ve statistikách zahrnut. Některé pivovary, jako například Krombacher a Veltins prodali piva více, navzdory dlouhodobému propadu celého odvětví. 

Podle předpovědi analytiků bude spotřeba piva v Německu dále klesat z důvodu stárnutí populace a změny preference chutí spotřebitelů, což pomalu ale jistě povede k bolestivému propadu celého odvětví.

Autor: Pavel Kopecký


Zdroj: Denik.cz, 9. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 12:37