Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní 9.2. – 11.2. 2018

12. 2. 2018 | Agris

Do státního tendru na propagaci potravin se přihlásily dvě firmy

Do tříletého státního tendru na podporu spotřeby kvalitních potravin, zjednodušeně značky Klasa, za zhruba 150 milionů korun se přihlásily společnosti A priori a McCann-Erickson Prague. ČTK to dnes sdělila mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu, který zakázku zadává, Vladimíra Nováková.

Zvuky včel v úlu dokážou prozradit jejich zdravotní stav

Unikátní metodu zjišťování zdravotního stavu včelstva ze zvuků, které v úle vznikají, vyvinul a v praxi používá IT specialista a dlouholetý včelař Pavel Mach z Plzně.

Madeta přesunula závod do Plané, dokončila investici 300 milionů

Jihočeská Madeta, největší zpracovatel mléka v zemi, přesunula provoz z Řípce u Veselí nad Lužnicí do Plané nad Lužnicí na Táborsku. Dokončila tak tříletou investici v Plané za 300 milionů korun. V Plané plánuje firma do tří let novou sýrárnu za 450 milionů.

Mladí Američané se vrací k tradičním povoláním. Kariéru mění za farmaření

Mladí Američané dávají vale svým zaměstnáním a začínají „fušovat“ do zemědělství. Včetně bratra Elona Muska. Zatímco v Česku lidí pracujících v zemědělství každoročně ubývá a jejich průměrný věk se zvyšuje, za oceánem hlásí zcela opačný trend.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 12. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:15