Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 14. 2. 2018

15. 2. 2018 | Agris

Generační obměna na buvolí farmě

Itálie je známá vynikajícími zemědělskými produkty s vysokou přidanou hodnotou. Jedním z nich je mozzarella, tradičně vyráběná z buvolího mléka. A právě výrobě tohoto sýru se věnuje farma, kterou před několika lety převzala Mariaoliva Lombardi.

Zpomalení růstu malých pivovarů v USA posílá trh s chmelem dolů

Prudké zpomalení růstu prodeje piva od malých, řemeslných pivovarů ve Spojených státech posílá trh se speciálními odrůdami chmele z nebývalého rozkvětu do krachu.

V JAR vyhlásili stav přírodní katastrofy, zemi sužuje extrémní sucho

V Jihoafrické republice vyhlásili na celém území stav přírodní katastrofy. Důvodem je mimořádné sucho, které sužuje zejména Kapské Město, kde hrozí přerušení dodávek pitné vody. Krizové řízení je nyní v rukou vlády, informovala agentura AFP.

SZPI vloni zjistila 47 nevyhovujících reklam na potraviny

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v roce 2017 uskutečnila kontrolní akci s cílem ověřit dodržování právních předpisů v oblasti reklamy na potraviny v tisku, na internetu, v prodejních letácích apod.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 15. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 13:47