Agris.cz - agrární portál

Vinium vysazuje a nakupuje vinice

21. 2. 2018 | ČTK

Skupina firem, do které patří i jeden z nevětších tuzemských producentů vína Vinium z Velkých Pavlovic, letos nakoupí další vinice a některé osadí novými odrůdami. Vinium v tomto roce plánuje i některé novinky, řekli ČTK zástupci společnosti.

"Jednáme o nakoupení 23 hektarů vinic. Jejich cena včetně pozemků se blíží částce jednoho milionu korun," uvedl výrobní ředitel Vinia Václav Osička. Celková výměra vinic, které jsou součástí skupiny, v současné době činí 216 hektarů. Pokud jde o nové výsadby, tam je situace skupiny složitější, a to kvůli nedostatečnému množství vlastních vhodných pozemků pro vinice. Přesto se letos chystá výsadba necelých tří hektarů.

Vinium letos plánuje novinku, kterou je nachmelené víno. Jde o specifický alkoholický nápoj, konkrétně víno doplněné jemnými výtažky chmele. V první fázi se bude prodávat pouze v KEG sudech, později i v lahvích.

"V letošním roce hodláme naplnit zhruba 3000 KEG sudů, to je 150.000 litrů vína. Co se týká lahví, tak tam zatím řešíme výrobu. Bude to produkt přírodní, bez chemických konzervantů, takže výroba bude trošku složitější. Cena nachmeleného vína ze sudů ve vinotékách se bude pohybovat v rozmezí 55-60 korun za litr," uvedla obchodně-marketingová ředitelka Vinia Ladislava Antálková.


Zdroj: ČTK, 21. 2. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 09:33