Agris.cz - agrární portál

Bahnice, kozy a škrobové brambory. SZIF začíná rozdělovat dotace

5. 3. 2018 | Denik.cz

Dvě velké dobytčí jednotky – to je minimální úhrn živé váhy, kterou musí rolník chovat, chce-li pomýšlet na dotace. K naplnění této kvóty je potřeba například čtrnáct koz starších jednoho roku. Dotační hranici letos překročilo téměř 2900 chovatelů. Čeká na ně více než 73 milionů korun.

Ode dneška začíná Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který administruje zemědělské dotace, vydávat rozhodnutí pro chovatele bahnic a koz a zároveň pro producenty škrobových brambor.

O podporu na produkci brambor určených pro výrobu škrobu mělo zájem 307 žadatelů, pro něž je určeno téměř 82 milionů korun. Škrobové brambory jsou zařazeny mezi takzvané citlivé komodity. 

Pro výplatu těchto podpor je nezbytné, aby rozhodnutí nabylo právní moci. Nedočkavým žadatelům proto SZIF doporučuje, aby se vzdali svého práva na odvolání. A aby to měli snazší, dokonce jim k tomu na svých webových stránkách připravil formulář. 

Autor: Michal Janko


Zdroj: Denik.cz, 5. 3. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 21:39