Agris.cz - agrární portál

Coca-Cola hodlá uvést na trh svůj první alkoholický nápoj

8. 3. 2018 | ČTK

Americká společnost Coca-Cola se chystá uvést na trh svůj první alkoholický nápoj, poprvé za 125 let své existence. V současnosti experimentuje s přípravou limonády s nízkým obsahem alkoholu určené pro japonský trh, píše britský list The Daily Telegraph. Coca-Cola je největším výrobcem nealkoholických nápojů na světě.

Nový produkt má patřit do skupiny nápojů, které obsahují japonskou pálenku šóčú a ochucenou perlivou vodu. Velmi populární jsou právě v Japonsku. Trhu s těmito nápoji nyní dominují japonské značky, například Strong Zero, Highball Lemon či Slat.

"Je to nápoj v plechovce a obsahuje alkohol. Obvykle se vyrábí z destilátu zvaného šóčú a perlivé vody s nějakou příchutí," uvedl prezident japonské součásti Coca-Coly Jorge Garduňo. "Dosud jsme v kategorii nápojů s nízkým obsahem alkoholu neexperimentovali, toto je ale příklad toho, jak pokračujeme ve zkoumání příležitostí mimo naše klíčové aktivity," dodal.

Garduňo přípravu nového nápoje označil za unikátní krok v historii podniku. Upozornil, že vstup Coca-Coly do oblasti alkoholických nápojů se pravděpodobně omezí pouze na Japonsko. Neupřesnil ale, kdy by se měl nový produkt na japonském trhu objevit.


Zdroj: ČTK, 8. 3. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 01:45