Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13.3.2018

14. 3. 2018 | Agris

Tuhé mrazy ozimům na jižní Moravě díky sněhu neublížily

Jihomoravští zemědělci zatím rozmary počasí nepocítili. Týden trvající tuhé mrazy na přelomu února a března, které v noci klesaly pod minus deset stupňů Celsia, nepoškodily díky solidní sněhové pokrývce ozimé porosty obilí a řepky. Zemědělci očekávají, že by na pole mohli vyjet koncem března, vyplývá z ankety ČTK.

Pít víno na pivo? Teď už je to jedno. Nový nápoj míchá obojí

Pivo, nebo víno? Teď už bude volba o něco jednodušší. Na trh totiž míří nápoje, které jsou kombinací obojího. Hroznům a chmelu to spolu až nečekaně sluší. Když loni představil svoje „Vinné pivo“ Znojemský městský pivovar, jako by to byla jen předzvěst toho, co bude dobývat letošní trh.

Evropští ministři: Nová strategie pro plasty bude přínosem, pokud budeme provádět konkrétní opatření

Na pravidelném jednání Rady pro životní prostředí evropští ministři probrali oběhové hospodářství (tzv. oběhový balíček), které zahrnuje i strategii pro omezení spotřeby plastů.

Kvóta pro novou výsadbu révy výrazně překročena

ÚKZÚZ v zákonném termínu 1. 1. 2018 – 28. 2. 2018 přijal 194 žádostí na celkovou výměru 226 ha, což je překročení o 48 ha. V případě překročení kvóty je rozhodujícím kritériem to, zdali se požadovaná plocha nachází v trati či mimo trať.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 14. 3. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 13:25