Agris.cz - agrární portál

Pivovary Lobkowicz plánují export do nových zemí

12. 4. 2018 | ČTK

Pivovary skupiny Lobkowicz hodlají letos posílit export a prodávat své produkty na trzích v nových zemích. Premiérový vývoz plánují například do Bulharska, Rumunska a Řecka. Skupina, do jejíhož portfolia patří například značky Lobkowicz, Rychtář, Klášter, Platan, Ježek, Černá Hora a Uherský Brod, loni prodala 725.953 hektolitrů piva, což je meziročně o 3,6 procenta více. Novinářům to dnes řekl marketingový ředitel Lobkowicz Jan Novák.

"Významně rozšíříme naše portfolio prodávané v celém visegrádském regionu. Jednáme s významným maloobchodním řetězcem na ruském trhu a nově uvedeme značky Lobkowicz a Platan na italský trh," uvedl generální ředitel skupiny Kamil Špendla.

Loni Lobkowicz vyvezl do řady zemí dohromady více než 113.000 hektolitrů piva. "Významným momentem bylo zahájení spolupráce s obchodními řetězci v zemích visegrádského regionu. Značka Lobkowicz je od loňského podzimu nově k dostání ve velkých prodejních sítích v Maďarsku a Polsku," uvedla výkonná viceprezidentka společnosti CEFC Group (Europe) Company Marcela Hrdá.

Právě čínská skupina CEFC je stoprocentním vlastníkem pivovarů Lobkowicz. Hospodářské výsledky firma zatím nezveřejnila, předloni byla ve ztrátě 106 milionů korun, tržby činily 1,25 miliardy korun.

rek hj


Zdroj: ČTK, 12. 4. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 08:36