Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 13.4. – 15.4.2018

16. 4. 2018 | Agris

 Jde příkladem? Supermarket Iceland omezí prodej palmového oleje

Britský potravinový řetězec Iceland přestane prodávat do konce tohoto roku výrobky s palmovým olejem. Ne však všechny, pouze své privátní produkty, které tvoří asi polovinu zboží s touto surovinou. Z regálů tak zmizí některé oblíbené sušenky, ale také mýdlo.

Instantní kakao tvoří ze tří čtvrtin cukr, pro dítě je i jeden hrnek moc

Instantní kakaa obsahují v průměru 75 procent cukru a jen 21 procent drahého kakaového prášku, upozorňuje spotřebitelský časopis dTest, který podrobil analýze šestnáct instantních kakaových nápojů. V jednom hrnku je tak víc cukru, než je doporučená denní dávka pro dítě. Překvapilo také relativně vysoké množství soli.

Soud EU: ČR by mohla získat peníze na ochranu vinic před ptáky

Unijní soud by měl zrušit starší rozhodnutí svého tribunálu ve sporu mezi Českou republikou a Evropskou komisí o asi 54 milionů Kč dotací na program ochrany vinic před ptáky a dalšími zvířaty. Ve svém stanovisku pro soud to uvedla generální advokátka soudu Juliane Kokottová.

Kontrola a monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v roce 2017

Přehled prací prováděných Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským v Brně, Sekcí zemědělských vstupů v roce 2017 v oblasti kontroly a monitoringu cizorodých látek v zemědělské půdě a vstupech do půdy. Výsledky stanovení rizikových prvků a látek v půdě, kalech, sedimentech a v krmivech.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 16. 4. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 10:24