Agris.cz - agrární portál

Nejlepší Rulandské bílé světa má Michlovský. Zabodoval ve Štrasburku

23. 4. 2018 | Denik.cz

Jedenáct zlatých medailí a pět stříbrných si vezou jihomoravští vinaři z prestižní mezinárodní soutěže bílých vín Concours des Grands Vins Blancs du Monde, která se koná ve Štrasburku.

Tři zlaté získal Sonberk z Popic na Břeclavsku a Znovín Znojmo, dva zlaté kovy má Josef Valihrach z Krumvíře, po jednom dostalo Vinařství Nepraš z Pavlova a mikulovské Rodinné vinařství Vican.

Zlatou a velkou cenu poroty mezi Rulandskými bílými za nejlepší víno odrůdy bralo Rulandské bílé, pozdní sběr 2015 z Vinselektu Michlovský z Rakvic. „Rulandské má rádo vápenaté podloží, takové, jaké najdeme ve viniční obci Perná na Mikulovsku,“ uvedl Miloš Michlovský.

V porotě usedli také čtyři zástupci České republiky. „Profesionální organizace a účast nejlepších degustátorů světa dělá tuto soutěž jednu z nejprestižnějších na světě,“ sdělil jeden z hodnotitelů Pavel Krška.

Autor: Michal Hrabal


Zdroj: Denik.cz, 23. 4. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 22:15