Agris.cz - agrární portál

Bayer prodá firmě BASF část svých aktivit za 1,7 mld. eur

27. 4. 2018 | ČTK

Německý chemický a farmaceutický koncern Bayer se dohodl se skupinou BASF na prodeji části svého zemědělského podnikání firmě BASF za 1,7 miliardy eur (43,3 miliardy Kč). Dohoda má pomoci firmě splnit požadavky regulátorů pro schválení spojení s americkou společností Monsanto.

Prodávané aktivity zahrnují globální obchody se semeny zeleniny, produkty pro ošetření osiva a aktivity v oblasti digitálního zemědělství. Celkové tržby těchto aktivit loni dosáhly 745 milionů eur.

Bayer se loni v říjnu dohodl s firmou BASF, že jí prodá svou divizi Crop Science, která se zabývá produkcí herbicidů a semen, za 5,9 miliardy eur. BASF je třetím největším světovým výrobcem chemických přípravků na ochranu rostlin.

Bayer prodává část svých aktivit, aby získal svolení regulačních úřadů s převzetím amerického výrobce semen Monsanto za 63,5 miliardy USD (1,3 bilionu Kč). Transakci mimo jiné již schválily úřady v EU a Rusku. Spojené státy by transakci mohly schválit do konce května, uvedla agentura Reuters.


Zdroj: ČTK, 27. 4. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 03:57