Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 15.5.2018

16. 5. 2018 | Agris

Traktorových náklaďáků je v Česku 131, firmám umožňují obcházet zákazy

Vypadají úplně stejně jako nákladní auta. Nemají ale tachograf, řídit je lze od sedmnácti let, řidič nemusí dodržovat bezpečnostní přestávky ani platit silniční daň. Na technickou kontrolu jezdí jen jednou za čtyři roky, pojištění je nižší atd.

Výroba příměsí do bionafty loni v ČR meziročně stoupla o 5,8 pct

V Česku se loni vyrobilo 157.429 tun látek používaných jako příměsí do bionafty nebo biosložek do směsné motorové nafty. Meziroční nárůst činí 5,8 procenta. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnilo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO).

WHO chce konec průmyslově vyráběných transmastných kyselin

Světová zdravotnická organizace (WHO) dnes představila plán na vymýcení průmyslově vyráběných transmastných kyselin z globální produkce potravin. Látky zvané rovněž trans tuky jsou pro svou trvanlivost oblíbené u výrobců smažených a pečených potravin či různých svačinek, konzumentům ale škodí.

Veterináři nařídili zlikvidovat přes 100 kilogramů rybích a masných produktů

Státní veterinární správa (SVS) v Praze nařídila likvidaci 110 kg sušených ryb, rybích výrobků a masných výrobků, které byly nedostatečně označeny, s prošlým datem minimální trvanlivosti a skladovaných v nevhodných podmínkách. Sklad navíc provozoval svou činnost bez schválení a registrace SVS.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 16. 5. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 06:49