Agris.cz - agrární portál

Hledáme Českou biopotravinu roku 2018

17. 5. 2018 | pro-bio.cz

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje 17. ročník soutěže Česká biopotravina o nejlepší produkty českého ekologického zemědělství. Vítězné produkty z minulých ročníků mohou zájemci ochutnat na Dni otevřených dveřích Ministerstva zemědělství ČR v sobotu 19. května.

Soutěž o nejlepší tuzemskou biopotravinu pořádá Svaz PRO-BIO již od roku 2002. Vyhlášení probíhá každoročně v měsíci biopotravin v září, a to pod záštitou Státní zemědělské a potravinářské inspekci a ministra zemědělství Jiřího Milka.

Vyhlášení soutěže Česká biopotravina je pro nás každoročním vrcholem celoroční práce pro ekologické zemědělství v České republice. V rámci soutěže máme možnost ochutnat a hlavně ocenit ty skutečně nejlepší produkty z české bioprodukce, které následně doporučujeme také českým spotřebitelům. Vyzýváme proto všechny české ekologické farmáře, aby se neostýchali přihlásit své produkty a poměřit své síly v konkurenci ostatních,“ říká manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců Kateřina Urbánková k soutěži.

Ekologičtí farmáři a producenti mohou své biopotraviny přihlašovat v těchto kategoriích: Biovíno, Biopotraviny živočišného původu, Biopotraviny rostlinného původu, Biovýrobky pro gastronomii, pochutiny a ostatní potravinářské výrobky a nově je v letošním roce přidána kategorie Steaková biomasa.

Vítězové v jednotlivých kategoriích získají právo užívat pro vítězný výrobek označení Česká biopotravina, doplněný příslušným letopočtem. Vítěz každé z kategorií má právo užívat pro vítězný výrobek označení Vítěz kategorie Česká biopotravina, opět doplněný označením roku, za který byl titul udělen. Vítěz dále získá účast na největším veletrhu biopotravin Biofach 2019 v Norimberku a prostor a inzerci v médiích pro svůj produkt.

Uzávěrka přihlášek je 15. srpna 2018 (kromě kategorie Biovíno). Více informací o soutěži a pravidla najdete zde.

 

Ochutnejte české biopotraviny na Dni otevřených dveřích Ministerstva zemědělství

Ministerstvo zemědělství ČR u příležitosti připomenutí historických událostí první republiky a 90. výročí položení základního kamene budovy úřadu připravilo Den otevřených dveří pro širokou veřejnost. Akce se koná v budově i v areálu Ministerstva zemědělství ČR na adrese Těšnov 17, Praha 1 - Nové Město v sobotu 19. 5. 2018 v době od 10:00 do 18:00 hodin.

Svaz PRO-BIO zde v rámci své prezentace představí ochutnávku vítězných potravin z minulých ročníků soutěže Česká biopotravina a dalších produktů ekologického zemědělství.

 

Soutěž Česká biopotravina je realizována díky finanční podpoře Ministerstva zemědělství ČR.

 

Kristýna Vobecká: 732778410, kristyna.vobecka@pro-bio.cz


Zdroj: pro-bio.cz, 17. 5. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 16:10