Souhrn událostí uplynulého dne – 24.5.2018

Ostružiny – černý poklad zahrady

Sladkokyselé plody s výraznou chutí se hodí na koláče, do marmelád, ovocný salátů i zmrzlin, listy můžete využít k přípravě ostružinového čaje. Ostružiny také obsahují mnoho cenných vitaminů a minerálů – C, B, kyselinu listovou, karoten, draslík, hořčík, vápník, železo a bioflavonoidy.

Bříza není plevel, v lese plní řadu důležitých funkcí

Zvyšující se zájem o pěstování břízy pomalu mění historický pohled na ni jako na plevelnou dřevinu. Svědčí o tom například fakt, že bříza byla již v minulosti na našem území úspěšně využita při zakládání porostů náhradních dřevin v imisních oblastech.

Odborníci: Stát by měl lesníky kompenzovat jako zemědělce

Sucho zasahuje lesy stejně jako zemědělskou půdu, přesto na kompenzacích nedostávají lesníci takovou finanční podporu jako zemědělci. Stát by měl situaci narovnat, aby lesníci mohli řešit dopady klimatických změn, uvedli dnes odborníci z think-tanku Czech forest.

Nejlepší fotografie přírody budou k vidění v Národním zemědělském muzeu

Národní zemědělské muzeum se v roce 2018 stalo partnerem kategorie Zemědělství a venkov v soutěži Czech Nature Photo. V hlavní výstavní budově v Praze představí 30. května téměř sto nominovaných i vítězných fotografií. Pro mimopražské návštěvníky nachystalo muzeum putovní venkovní výstavu.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info