Agris.cz - agrární portál

Pivovaru v H. Brodě stoupl do konce května prodej piva o desetinu

11. 6. 2018 | ČTK

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod zvýšil v prvních letošních pěti měsících prodej piva o desetinu na 39.500 hektolitrů. Jde o porovnání se stejným obdobím minulého roku. Ke zvýšení odbytu přispělo nezvykle teplé jaro i nově zavedený prodej piva v plechovkách. Stoupl také export, řekla ČTK obchodní ředitelka Helena Event.

"Pokud by to šlo dál tímto tempem, tak bychom v roce 2018 překročili hranici 100.000 hektolitrů," řekla obchodní ředitelka. Loňský prodej pivovaru, jehož stěžejní značkou je pivo Rebel, představoval 97.045 hektolitrů piva.

Export se na výstavu podílí zhruba pětinou. Od letošního ledna do konce května se v meziročním porovnání zvýšil o 18 procent. Nejvíc piva se z Havlíčkova Brodu vozí do Ruska, následují Francie a Slovensko. "Ve druhé polovině loňského roku jsme získali nové obchodní partnery v Srbsku, Chorvatsku a ve Slovinsku," doplnila obchodní ředitelka.

Pivovar vaří řadu druhů piv, od nealkoholického po speciální vrchně kvašená piva, nejprodávanější je světlý ležák Rebel Originál. "Snažíme se minimálně dvakrát do roka uvařit speciál k nějaké příležitosti, jako jsou Vánoce nebo svátek svatého Václava," řekla obchodní ředitelka. Společnost má také vlastní sladovnu.

Největší objem piva prodává havlíčkobrodský pivovar v sudech, zbývající díl v láhvích. Od letošního dubna nabízí pivo také v plechovkách, jde o novinku zacílenou na mladší spotřebitele, uvedla obchodní ředitelka.

Akciová společnost Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod vykázala za minulý rok obrat 145,5 milionu korun. Zaměstnává 90 lidí.

vst hj


Zdroj: ČTK, 11. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 17:21