Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 11. 6. 2018

12. 6. 2018 | Agris

BASF posiluje svou pozici v zemědělském sektoru

Společnost BASF má za sebou úspěšný rok: obrat stoupl o 12 % na 65 miliard eur. Velmi se dařilo mimo jiné divizi Crop Protection, a to především ve střední a východní Evropě. Konkrétně v České republice BASF dnes zaujímá již téměř pětinu trhu s přípravky na ochranu rostlin.

Projekt KŮROVCOVÉ INFO úspěšně pomáhá monitorovat rojení škůdců

Již třetím rokem pomáhá s úspěchem monitorovat průběh rojení kůrovců webová aplikace KŮROVCOVÉ INFO, která je společným projektem Lesnické práce, s. r. o., a Lesní ochranné služby Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti, v. v. i. Letos je sledování kůrovce opět v plném proudu.

Pravda o návrhu vyhlášky o zpracování oblastních plánů rozvoje lesů a o vymezení hospodářských souborů

Navrhovaná novela vyhlášky o lesích vzbudila rozruch. V médiích a na internetu se objevilo několik poplašných tvrzení například o tom, že určuje druhovou skladbu lesů a prosazuje především výsadbu smrku. Až by se chtělo věřit, že vyhláška je čirým zlem a může za veškeré problémy našich lesů.

Kvůli vysokým teplotám SVS upozorňuje na dodržování pravidel zaručujících pohodu zvířat

Vzhledem k aktuálnímu vývoji počasí Státní veterinární správa (SVS) připomíná důležité zásady, které musí chovatelé hospodářských i zájmových zvířat dodržovat. Horké dny mohou totiž negativně ovlivnit pohodu a zdraví zvířat.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 12. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 13:11