Agris.cz - agrární portál

Lesy ČR i v roce 2017 patřily mezi TOP 20 firem, které nejvíce plnily státní pokladnu

13. 6. 2018 | Lesy České republiky, s. p.

Podle Ministerstva financí ČR opět patřily Lesy ČR i v roce 2017 mezi 20 nejvýznamnějších přispěvatelů do státní pokladny. V žebříčku plátců daně z příjmu právnických osob za loňský rok zaujímá podnik s téměř 800 miliony korun osmnácté místo.

Jen za poslední tři roky jsme na daních z příjmu právnických osob odvedli do státní pokladny 3,3 miliardy korun,“uvedl Karel Buchta, ekonomický ředitel státního podniku. Podnik však státu neodvádí jen daně z příjmu. Lesy ČR jsou také největším plátcem daně z nemovitostí v České republice a významným zaměstnavatelem. „Investujeme kromě jiného do ochrany životního prostředí a péče o drobné vodní toky. Budujeme tedy protipovodňová opatření a stavíme či opravujeme malé vodní nádrže, které jsou významným zdrojem vody v krajině. To je při klimatické změně, jakou zažíváme, důležité,“ dodal Buchta.

Žebříček plátců sestavuje Ministerstvo financí od roku 2003 podle výše plateb, které obdrží v průběhu roku na účet daně z příjmů právnických osob. Více čtěte zde: Resort financí ocenil dvacet nejvýznamnějších plátců daně z příjmů právnických osob

Mgr. Eva Jouklová Tisková mluvčí Lesů ČR, s. p.Tel.: 725 257 900E-mail: jouklova@lesycr.cz

Poznámky pro editory:
  • Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.
  • Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Zdroj: Lesy České republiky, s. p., 13. 6. 2018





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 23:11